Vier ervaren namen versterken structuur bij RSC Anderlecht

PERSBERICHT

KAREL VAN EETVELT AANGESTELD ALS NIEUWE CEO, WOUTER VANDENHAUTE EXTERN ADVISEUR | ​PHILIPPE CLOSE & PATRICK LEFEVERE TREDEN TOE TOT RAAD VAN BESTUUR VAN RSCA


Karel Van Eetvelt, de huidige baas van Febelfin, is door de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht aangesteld als de nieuwe CEO van de club. Wouter Vandenhaute gaat aan de slag als extern adviseur van de CEO. Met de Brusselse burgemeester Philippe Close en Patrick Lefevere (manager wielerploeg Deceuninck – Quick Step) en krijgt de Raad van Bestuur er ook twee extra onafhankelijke leden bij.  “Met deze beslissingen willen we de operationele werking en de strategische positie van de club versterken om Anderlecht opnieuw slagvaardiger en daadkrachtiger te maken.” zo duidt voorzitter Marc Coucke deze structurele wijziging.

Voorzitter Marc Coucke nam de voorbije maanden het initiatief voor deze vernieuwingsoperatie en is tevreden dat de Raad van Bestuur vanmiddag groen licht gaf. Daarmee zet de club een belangrijke nieuwe stap in zijn ontwikkeling na de overname.

Karel Van Eetvelt volgt dus Jo Van Biesbroeck op als CEO van RSC Anderlecht. Hij krijgt alle bevoegdheden binnen de dagelijkse leiding van de club. Van Eetvelt is een gereputeerd bestuurder die bij het grote publiek bekend werd als gedelegeerd bestuurder van Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers. Momenteel is hij CEO van Febelfin, de vereniging van de Belgische financiële sector. Hij zetelde ook in de Raad van Bestuur van Omega Pharma, waar hij Marc Coucke leerde kennen. De geboren Bornemnaar studeerde af als licentiaat Lichamelijke opvoeding, maar bouwde een opmerkelijke carrière uit binnen het sociaal-economisch weefsel in ons land.

Nu zal hij vanaf 1 april de taak van CEO Jo Van Biesbroeck overnemen bij paars-wit. Van Biesbroeck blijft zijn opvolger nog enkele maanden bijstaan om de overgang vlot te laten verlopen.

Karel Van Eetvelt: “Mijn ervaring in het voetbal is beperkt tot de jaren dat ik zelf actief speelde. Maar het structureren, veranderen en leiden van een organisatie doe ik al jaren met passie en gedrevenheid. Het is een bijzondere uitdaging om dit nu ook voor Anderlecht te gaan doen, de club waarvoor ik al van mijn zesde supporter ben. Ik ben ervan overtuigd we de club operationeel opnieuw de nodige stabiliteit kunnen bezorgen in elke geleding.” 

Mediaman Wouter Vandenhaute wordt de externe adviseur van Karel Van Eetvelt. Vandenhaute is bezieler van de wielerklassiekers Flanders Classics en voorzitter van de Raad van Bestuur van De Vijver Media (met o.a. productiehuis Woestijnvis en tv-zenders VIER, VIJF en ZES). Al 25 jaar heeft hij een plaats op de ere-tribune bij Anderlecht en dus kent hij het huis door en door. “Ik ben aangenaam verrast over de open, constructieve gesprekken die ik met de voorzitter kon voeren. Op basis daarvan heb ik besloten om als extern adviseur de nieuwe CEO en de Raad van Bestuur, die alle strategische beslissingen neemt, bij te staan. Met mijn expertise op diverse terreinen wil ik graag meehelpen om van Anderlecht opnieuw een club te maken waar winnen in de cultuur zit.”

Naast Van Eetvelt en Vandenhaute krijgt ook de Raad van Bestuur nog twee onafhankelijke leden, die voor extra know-how kunnen zorgen.

Philippe Close is sinds 2017 burgemeester van Brussel. Daarvoor was hij elf jaar lang schepen van financiën, personeel en toerisme in de hoofdstad. In die functie was hij de bezieler van events zoals Brussel Bad en Brussels Summer Festival. Met zijn aanstelling in de Raad van Bestuur accentueert de club het belang van de Brusselse verankering van RSC Anderlecht.

Patrick Lefevere tenslotte staat al jaren aan de top van het internationale wielrennen. Jarenlang was hij de meest succesrijke teammanager van het peloton met ploegen zoals Mapei, Omega Pharma – QuickStep en nu Deceuninck – QuickStep. Hij maakte van zijn wielerploeg telkens een sterk merk, door zijn kennis van de wielerwereld te combineren met zijn grote commerciële feeling.

Voorzitter Marc Coucke is ervan overtuigd dat de club, met de komst van deze vier vooraanstaande figuren uit diversie sectoren, opnieuw enkele belangrijke stappen zal zetten.

Ik wil in de eerste plaats mensen zoals Jo Van Biesbroeck enorm bedanken voor de inspanningen de voorbije jaren. Al van voor de overname heeft hij als CEO ervoor gezorgd dat deze club operationeel op koers bleef. Met de komst van o.a. Karel en Wouter kunnen we onze organisatie nu nog meer vorm geven, structureel verder moderniseren en ons strategisch en sportief opnieuw op weg zetten naar de top van het Belgisch voetbal.”
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redacties:
Karel Van Eetvelt zal beschikbaar zijn voor korte interviews tijdens een informeel moment in het Lotto Park, vandaag dinsdag 14 januari om 16u.

Enkel de media die zich op voorhand aanmelden, kunnen het informele moment bijwonen.
Aanmelden kan via wim.demeyer@rscanderlecht.be of telefonisch 0475/74.07.76

Daarna zal de nieuwe CEO geen verdere interviews geven tot na de start van het nieuwe voetbalseizoen. Wij vragen u deze beslissing te respecteren.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Recevez des mises à jour par e-mail

En cliquant sur « S'abonner », je confirme avoir lu et accepté la Politique de confidentialité.

À propos de Royal Sporting Club Anderlecht

Contact

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be