Welkom in Brussel, Wesley

De Nederlandse centrale verdediger komt over van Southampton en tekent een contract tot 2025.

Wesley Hoedt speelt komend seizoen voor Royal Sporting Club Anderlecht. Paars-wit en Southampton FC kwamen tot een akkoord over een definitieve transfer van de 27-jarige centrale verdediger. Hoedt tekent een contract tot 2025 en zal spelen met het rugnummer 4.

De Nederlander werd geboren in Alkmaar en kreeg ook bij AZ zijn opleiding. Met zijn 27 jaar brengt hij ervaring centraal in de defensie. Hoedt deed niet alleen ervaring op in de Eredivisie, maar kwam daarna ook uit voor Lazio in de Serie A, bij Celta de Vigo in La Liga en Southampton in de Premier League. Ook de Jupiler Pro League is geen onbekende competitie voor Hoedt. Bij Sporting komt Wesley zijn voormalige ploeggenoot Lior Refaelov tegen die hij kent van bij R. Antwerp FC, waar hij een sterke indruk naliet. Hoedt heeft 6 caps voor Oranje achter zijn naam.

“Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team. Om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen én te streven naar resultaat is deze balans noodzakelijk. Wesley is ook goed aan de bal en speelt hij met lef en vertrouwen, wat zeer goed aansluit bij het voetbal dat deze club wil brengen”, aldus Peter Verbeke, Sportief Directeur.

Wesley Hoedt : “De contacten tussen RSC Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar. Er was onmiddellijk een klik met Peter en Vincent en het was wachten op het juiste moment. De keuze voor RSC Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan. Het is aan mezelf en Lior om de kleedkamer de nodige maturiteit te bij te brengen. En de vele jonge spelers ten volle helpen ontwikkelen.”

Welkom, Wesley.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be