#Zeno2025

Onze jonge centrale verdediger verlengt zijn contract

Van de U8 tot zijn debuut in de eerste ploeg: Zeno Debast is een Neerpede-talent pur sang. Zeno slaagde met vlag en wimpel voor alle tussenstappen van de RSCA Belfius Academy, en schoolde zich gaandeweg om van een nummer 10 naar een rots in de branding in de verdediging. Eentje in de stijl van het huis: technisch onderlegd, met rust aan de bal en een goede inspeelpass. 

Na een eerste invalbeurt in de A-kern vorig seizoen, dropte Vincent Kompany hem in februari van dit jaar voor het eerst in de basis tegen KAS Eupen. Een opgemerkt debuut dat smaakt naar meer, en vooral de droom van de 18-jarige Zeno in vervulling deed gaan.

“Mijn grootste wens was om ooit in deze kleedkamer te zitten, op deze velden te trainen, mijn eerste wedstrijden in dit stadion te spelen”, vertelt Zeno. “Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren. Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club.”

De club beloont Zeno met een contractverlenging tot 2025. CEO Peter Verbeke:

“Er zijn weinig centrale verdedigers die zo goed zijn aan de bal als Zeno. Op fysiek vlak heeft hij nog marge voor progressie en daar zullen we nu samen verder aan werken. Zeno toont aan dat hard werk gekoppeld aan het nodige geduld de juiste weg is om succes te boeken. Er zijn immers weinig clubs in Europa die zoveel jonge, eigen opgeleide spelers laten debuteren op het hoogste niveau als Anderlecht."

Foto's te gebruiken met copyright © RSCA Studio

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Neem contact op met

Lotto Park Avenue Theo Verbeecklaan 2 B-1070 Brussels

mathias.declercq@rscanderlecht.be

www.rsca.be