Zirkzee, Kouamé, Ashimeru en Verbruggen in RSCA Podcast

Zirkzee, Kouamé, Ashimeru en Verbruggen in RSCA Podcast

Wanneer Sporting belt, dan kom je. In afleveringen 10 en 11 van de RSCA Podcast spreken vier niet-Belgische Mauves over hun keuze voor paars-wit en het leven in Brussel.

Joshua Zirkzee & Bart Verbruggen en Christian Kouamé & Majeed Ashimeru spraken met host David Steegen en journalist Yves Taildeman (La DH) over hun overstap naar RSC Anderlecht. 

Het resultaat: twee boeiende gesprekken over concurrentie en vriendschap binnen de ploeg, over fastfood in Westland Shopping en gerechten uit het thuisland in Matonge. Maar ook over de snelle voeten van Jeremy Doku, een pact gesloten op Ibiza en spraakverwarring in de supermarkt.

De Mauves spreken ook uitgebreid over hun passages in het buitenland en hun aankomst in Neerpede. “Als ze mij vragen om hier te blijven, dan blijf ik”, is Christian Kouamé stellig. Ook doelman Bart Verbruggen heeft het erg naar zijn zin in Brussel. “Veel clubs zeggen dat je als jonge speler vertrouwen krijgt, maar hier is het ook écht zo.” Joshua Zirkzee krijgt de aartsmoeilijke opdracht om de beste spelers uit het sterrenelftal van Bayern München te kiezen en je komt ook te weten waarom Majeed voortaan bekend staat als ‘Ashimeru Suarez’ in Ghana.

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt dankzij La Dernière Heure. De twee afleveringen van een half uur, één in het Nederlands en één in het Frans, zijn terug te vinden op alle podcastplatformen.

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels