Zweed Kristoffer Olsson versterkt het middenveld

Zweed Kristoffer Olsson versterkt het middenveld

Olsson was op het voorbije EK een sterkhouder op het middenveld bij de Zweedse nationale ploeg.

De Zweedse centrale middenvelder Kristoffer Olsson (26) speelt de komende vier seizoenen voor RSC Anderlecht. Hij komt over van het Russische FK Krasnodar.

Olsson bracht zijn eerste jaren in het topvoetbal door bij Arsenal FC. Na zijn periode in Engeland kwam de creatieve middenvelder uit voor het Deense Midtjylland en het Zweedse AIK. Hij pakte met beide clubs een landstitel. Sinds 2019 speelde Olsson voor het Russische Krasnodar FK, waar hij ook ervaring opdeed in de Champions League.

Olsson telt ook 29 caps voor de nationale ploeg van Zweden en stond op het voorbije EK steevast in de basis bij de Zweden. Hij is een technisch onderlegde middenvelder die past bij de speelstijl van RSC Anderlecht, volgens sportief directeur Peter Verbeke. “Olsson werd gevormd bij Arsenal en dat merk je meteen. Hij wil graag de bal, denkt snel, is creatief en probeert steeds verticaal te spelen. Hij past binnen onze filosofie en kan op verschillende posities op ons middenveld spelen."

Kristoffer zelf komt met veel ambitie aan de start. “Ik hou van technisch verzorgd voetbal en goeie passing, maar ik doe er ook alles aan om te winnen. Deze club is een nieuw verhaal aan het schrijven en ik wil daar deel van uitmaken, om uiteindelijk opnieuw titels te winnen met RSC Anderlecht. Ik ken uiteraard ook enkele van mijn Zweedse voorgangers zoals Pär Zetterberg en Christian Wilhelmsson, die het hier fantastisch gedaan hebben. Ik hoop die lijn door te trekken.”

Over Royal Sporting Club Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht
Lotto Park
Avenue Theo Verbeecklaan 2
B-1070 Brussels